tiistai 17. huhtikuuta 2012

Gotta love.

Olen niiiiin tyytyväinen itseeni, hain eilen vihdoin taas salikortin, ja treenaus on alkanut maistua taas enemmän kuin hyvälle! :) Oma urheiluhistoria koostuu oikeastaan siis lähinnä lenkkeilystä, mitä olen harrastanut aina enemmän tai vähemmän. Lisäksi yläasteikäisenä muistan vetäneeni kotona lähinnä vatsa- ja selkäharjoituksia, ja niitäkin kausittaisesti (eli siis ajoittaen kuntopiikit aina viikkoa ennen cooperin testejä ja uikkarikautta, great).




Aktiivisen salitreenin aloitin tammikuussa 2010, ja hurahdin hommaan totaalisesti. Olin aina ajatellut, että olen liian huonokuntoinen mennäkseni salille. Täydellinen ajatuksenjuoksu, eikö. :) Kirsin kanssa kuitenkin päätettiin joululoman jälkeen, että nyt meinaan riittää pullerointi, lompsittiin muina naisina lähisalille, ja lähdettiin sieltä kotiin kuukausikortit ja meille henkilökohtaisesti suunnitellut kunto-ohjelmat kainalossa. Innostuttiinkin sen verran, että meidän piti jopa komentaa itseä pitämään välipäiviä, ja löytämään rinnalle myös muuta liikuntamuotoa, kuin pelkkää saliharjottelua. Käytiinkin muutamia kertoja lenkkeilyn lisäksi vesijuoksemassa, ja sekin on kyllä huippua! :) Itse kokeilin myös Les Millsin ryhmäliikuntoja, mutta ne eivät itselleni jotenkin sopineet (inhoan sitä, että minun pitäisi olla juuri tiettyyn aikaan tietyssä paikassa, ja treenata aina tietty aika - salille saa mennä aina hyvällä fiiliksellä, inspiraation iskiessä :)).



Intensiivistä treeniä jatkui lähes kaksi vuotta, eikä into hälvennyt kertaakaan, päin vastoin. Oli kiva huomata tuloksia, lihakset alkoivat kehittyä ja lihasrajat näkyä, minkä lisäksi jaksoi selkeästi paremmin. Jaksaminen näkyi paitsi salilla painojen ja toistojen määrän nousemisena, myös kaikessa muussa, sillä yleinen vireystila oli huikean paljon parempi. :) Kesäajoiksi salikortti oli kuitenkin jäädytettävä, sillä vietin kesät muualla kuin Rovaniemellä. Kompensoinkin salitreenin puutetta kotijumpalla ja lenkkeilyllä. Kesällä 2010 aloittelin myös juoksulenkit, ja jatkoin niitä myös paljon seuraavana kesänä. Usein suosin intervalli-treeniä, eli kävelin reippaasti ja hölkkäsin vuorotellen.


Viime syksynä, eli syksyllä 2011 elin järkyttävän kiireistä aikaa koulun kanssa, ja muutenkin asiat olivat vähän rempallaan joka suuntaan monen asian suhteen, mikä vaikutti omaan treenimotivaatioon järkyttävän paljon. Lenkkeilin edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti, ja jumppailin kotona, mutta salille en saanut lähdetyksi. Kuitenkin taas joululoman jälkeen päätin, että jos kerran aiemminkin onnistuin, teen sen myös uudestaan - ja tein! Hankin Lappeenrantaan salikortin, koska vietin suurimman osan alkukeväästä siellä, ja tykitin itseäni kohti kesäkuntoa.


Ja sama meininki jatkuu nyt myös Rovaniemen kotona. :) Ollaan Pian kanssa käyty nyt kahtena päivänä rääkkäämässä itseämme, eikä vois tuntua paremmalta! Odotan myös juoksukelejä, sillä vaikka rakastankin kävelylenkkejä, en malta odottaa, että olisi jo kesä, ja pääsisi kunnolla lenkkipolkujen kimppuun! Tavoitteena on, että kesän aikana jaksaisin hölkätä tunnin lenkin maastossa kevyesti. :)



Kesäkuntoon on itselläni vielä matkaa, enkä itseasiassa pelkkää kesäkuntoa ole vaillakaan - niinkuin ei varmaan kovin moni muukaan aktiiviliikkuja - nälkä kasvaa nimittäin syödessä, mutta melkein uskallan luvata, että ahneella tuskin on tässä asiassa se kuuluisa loppu. :) Ja oikeastaanpa ensimmäistä kertaa lähdenkin nyt liikkeelle sillä mielellä, että todella metsästän näkyviä tuloksia. Teinkin itselleni aika tiukan aikataulutuksen nyt kuukaudeksi, sillä suunnittelin 1,5-2 h salitreenin neljästi viikkoon, minkä lisäksi uskaltaudun herättelemään myös sitä (toivottavasti ei kokonaan) talviunille kadonnutta juoksukuntoa kahtena päivänä viikossa. Ajattelin myös puolihuvikseni tarkkailla kuukauden ajan entistä enemmän syömisiäni, mutta siitäpä vaikka erillinen postaus muulloin. :)


Hups, tulihan maratonpostaus! Vaan oliskin huippukiva nyt kuulla, onko siellä ruudun toisella puolella muut tehneet kesäkunto-projekteja, tai muuten innostuneet liikunnoista kevätauringon myötä? :) Tarmoa treenailuihin! Itse odotan jo malttamattomana huomista salia. ;)

Yy

kuvat weheartit.com

Edit* Ainiin ja ps. Voisin itsekin aloitella jossain vaiheessa tuota Koonkin tekemää kuvahaastetta. Voin kuitenkin melkein luvata, että laiskuuttani poimin sieltä vain kivoimmat ja toteutan ne. ;)

4 kommenttia:

  1. minua masentaa lukea tätä. mie olen yrittäny päästä kahtena iltana käyhmään ees kävelemässä, mutta en ole selvinny sinne saakka! pittää vissiin oottaa, että pojat nukkuu, ennenko kerkeää tehä jotaki. masentavvaa :D

    VastaaPoista
  2. Höh, ei minun tarkotus ollu masentaa, nou! :D Hmm, tuo on kyllä hankala, melkein sulla pitäis ottaa se oma aika sen jälkheen ko Joonas on tullu töistä, oli se sitte kävelylenkki tai sali tai mitä tahansa. Onneksi kohta on kesä, sitte ainaki ehtii tehä vaikka mitä, ko on kellon ympäri valosaaki! :)

    VastaaPoista
  3. Hei kiva postaus! Kyllä on tännekin tullut kevään myötä into kuntoiluun, joka oli vähän jäissä talvena. Olen kyllä treenaillut kotona käyttäen kaikenlaisia videoita ja omia painotankoja sekä crosstraineria. Salille tekisi myös mieli ,mutta olen yrittänyt säästää-ne kortit ovat niin kalliita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun kotitreenailu kuulostaa kyllä myös hyvälle, tsemppiä siihen! :) Itsekin pitäisi ostaa ainakin kunnon käsipainot, koska kesäksi täytyy salikortti taas laittaa jäihin. Ja oikeassa olet tuossakin, että tahtovat olla vähän turhankin arvokkaita nuo kortit, huh... Onneksi itse saan vielä opiskelija-alennusta, niin vähän helpottaa kustannuksissa!

      Poista