lauantai 26. toukokuuta 2012

Vilmanstrand.

Kuten ennen lomaa jo taisin hehkuttaakin, vaikka luvassa oli useita kauniita paikkoja ja hienoja päiviä, ehdottomasti eniten odotin taas aikaa Lappeenrannassa. Oltiin Katin kanssa tosiaan perillä Helsingissä keskiviikko-aamuna, ja käytettiin aikamme tehokkaasti kaupoilla kiertelemiseen ja syöpöttelyyn, ennen kuin Ville tuli ja oli aika alkaa valmistautua Tallinnan reissulle. Helsingissä oli ihanaa ja Tallinnan vanha kaupunki oli upea, mutta kameraa en silti laukusta kaivanut montaakaan kertaa esille, halusin nauttia tunnelmasta ja maisemista ihan vain livenä enkä kameran linssin takaa. :) 

Perjantaina matka jatkui sitten Lappeenrantaan. Ja pakko sanoa, että olen kyllä jotenkin toivottoman rakastunut siihen paikkaan. Paitsi että siellä on jo paljon tuttuja ja ystäviä, on kaupunki itsessäänkin vienyt sydämeni. Vaikka Lappeenranta on pieni, ei paljon Rovaniemeä isompi, siellä on kaikki jotenkin täysin erilaista mihin lappilainen on tottunut. :) Saimaa on upea, vaikka enemmän joki-ihminen olenkin, ja sekä satama- että torikulttuuri voimissaan edelleen, ainakin Lapin kaupunkeihin verrattuna.

Lisäksi linnoitukset tuovat täysin oman vivahteensa kaupungin olemukseen. Rakastan historiaa ja vanhoja taloja, mitä linnoitukset pullottavat. :) Lauantaina, lomani viimeisenä päivänä, vietimmekin varsinaista Lappeenranta-päivää: kävimme torilla kahvilla, satamassa jätskillä ja Kasinoterassilla siipereillä, I.K. Inhan valokuvanäyttelyssä Etelä-Karjalan museossa sekä Wanhassa Makasiinissa illallisella. Paras päivä, paras seura, paras loma. :)












Vaikka olen sydänjuuriani myöten lappilainen ja haluan asettua tänne Lappiin sitten isona, Lappeenranta on ehdottomasti paikka minne voisin mielelläni tehdä pienen välilaskun. :) Ehkäpä jo piankin.

Yy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti